Uncategorised

آنتی‌ژن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور تولید شد

مدیر تحقیق و تشخیص بیماری های طیور، زنبورعسل، کرم‌ابریشم و حیات‌وحش موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، گفت: آنتی‌ژن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان (H۵) برای نخستین بار در کشور توسط پژوهشگران موسسه رازی تولید شد.

آزمایشگاه

آزمایشگاه کاسپین دانه

آزمایشهایی که در آزمایشگاه شرکت کاسپین دانه صورت می گیرد به شرح زیر است:

آزمایش تقریبی(Approximate Analysis):
تمامی مواد اولیه مورد مصرف در خوراک دام و طیور این واحد تولیدی از مراکز پخش معتبر تهیه گردیده و بعد از انتقال به کارخانه توسط واحد کنترل کیفیت مورد بازدید قرارگرفته و نمونه گیری های لازم جهت ارسال به آزمایشگاه کنترل کیفی انجام می شود .در صورتی که مواد اولیه کیفیت لازم را دارا باشند وارد چرخه تولید می گردند.


- دستگاه‌های مورد استفاده:
اسپکتروفتومتر (UV-Vis UV-Vis Spectroscopy)
اسپکتروفتومتر UV-Vis یکی از دستگاه‌هایی است که در آزمایشگاه کاربرد زیادی دارد. با استفاده از این دستگاه می‌توان سطوح کمی عناصری مانند فسفر، اوره آز و برخی از فلزات واسطه را اندازه‌گیری نمود. به‌طور کلی اسپکتروفتومتر قادر به اندازه‌گیری نمونه‌هایی که به صورت محلول آماده شده‌اند، می‌باشد. اما جهت مطالعه بر روی مواد جامد یا گازی شکل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
سوکسله چربی (Soxhlet extractor)
از دستگاه سوکسله برای اندازه‌گیری چربی موجود در خوراک به‌صورت درصد وزنی استفاده می گردد.
سانتریفیوژ آزمایشگاهی (Laboratory centrifuge)
سانتریفیوژ در واقع در آزمایشگاه جهت جداسازی خون به‌کار می‌رود. همچنین در آزمایشگاه شیمیایی نیز برای جداسازی محلول‌هایی که دارای ذرات معلق می‌باشند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کلدال(Kjeldahl)
دستگاه هضم کلدال ترکیبات آلی حاوی نیتروژن مانند پروتئین‌ها و اسید‌های آمینه را به آمونیاک تبدیل می‌کند. هدف از هضم‌‌، شکستن پیوند بیت پلی‌پپتید‌ها و تبدیل آنها به مولکول آب، دی‌اکسید‌کربن و آمونیوم‌سولفات می‌باشد.
تقطیر کلدال (Kjeldahl Distillation Units)
واحد تقطیر کلدال جهت اندازه‌گیری نیتروژن به کار می‌رود و در نهایت پروتئین موجود در ترکیبات خوراک دام و طیور محاسبه می‌شود.
ترازوی آزمایشگاهی (Analytical balance)
جهت توزین نمونه‌ها و استانداردهای رفرنس و معمول استفاده می‌گردد.
ترازوی رطوبت سنج (Moisture Determination Balances)
ترازوی رطوبت سنج همزمان با استفاده از لامپ IR و ترازو، رطوبت نمونه‌ها را به سرعت مشخص می‌نماید.
pHمتر (pH meter)
pH به معنی قدرت +H در محلول می‌باشد و یکی از شاخصه‌های اسیدی یا بازی بودن آب و یا سایر محلول‌های شیمیایی است.
کوره آزمایشگاهی (Laboratory Furnaces)
کوره آزمایشگاهی جهت سوزاندن مواد و تعیین باقی‌مانده خاکستر، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حمام آب آزمایشگاهی (Laboratory Water Baths)
برای یکنواخت نمودن محیط واکنش‌ها به کار می‌‌رود.
آون (فور) (Laboratory oven)
درصد ماده خشک محصولات با این دستگاه به دست می‌آید. دستگاه قابلیت تنظیم دماهای مختلف را دارا می‌باشد.‌
اندازه ذره (Laboratory sieve analysis)
از الک‌هایی با اندازه مش ‌های متفاوت تشکیل شده است که جهت اندازه‌گیری دانه‌بندی انواع خوراک به‌کار می‌رود.
آب دیونایز (Deionized Water)
آب دیونایز به آبی گفته‌ می‌‌شود که عاری از هرگونه یون باشد. آب معمولی دارای یون‌های مثبت و منفی مزاحم می‌باشد که برای آزمایش‌های مختلف بایستی از آب دیونایز استفاده نمود.

آنالیز شیمیایی، فیزیکی و میکروبی مواد اولیه و خوراک اماده دام و طیور شامل موارد ذیل می باشد که بخشی از آن در آزمایشگاه همکار(آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی سازمان اقتصادی کوثر) انجام می گیرد :

 

ردیف

نام ماده مغذیی

نماد

نام ماده مغذیی

نماد

1

پروتئین خام  

 CP

دی اکسی زرالئون

DON

2

 پروتئین قابل هضم

DP

 

T2

3

چربی

EE

کلسیم

Ca

4

رطوبت

MOIS

فسفر

P

5

ما ده خشک

DM

فسفر قا بل دسترس 

PA

6

اوره

Urea

سدیم

Na

7

خاکستر

ASH

منیزیم

Mg

8

ازت آزاد

TVN

مس

cu

9

فیبرخام

CF

روی

Zn

10

دیواره سلولی

NDF

منگنز

Mn

11

دیواره سلولی منحای همی سلولز

ADF

فلوئور

F

12

پراکسید

PEROX

نمک

Nacl

13

انرژی خام          

GE

کشت میکروبی (باکتریایی و قارچی)

 

 

آفلا توکسین 

AFL

خلوص منابع پروتئین حیوانی

Real-PCR

15

زرا لئون

ZEN

تعیین باقی مانده دارویی

 

16

آنالیز با دستگاه مادون قرمز

NIR

 آنالیز کامل آب و فاضلاب

 

 

مجتمع تولیدی

 مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه با دارا بودن خطوط تولید مدرن، سردخانه مجهز جهت انبارش ویتامین ها و مواد معدنی، واحد آزمایشگاه های مجهز و پیشرفته (آزمایشگاه میکروبیولوژی، آزمایشگاه آنالیز دستگاهی، آزمایشگاه شیمیایی)، واحد کنترل کیفیت QC و واحد تضمین کیفیت، یکی از برترین و مجهزترین مجتمع های تولیدی و تحقیقاتی در زمینه تولید خوراک دام و طیور در خاورمیانه به شمار می رود.

مطابق با سیستم مدیریت کیفیت طراحی شده در این مجتمع تولیدی، کنترل کیفیت در سه بخش کنترل ورودی، کنترل حین تولید و کنترل خروجی محصولات نیز با دقت صورت می پذیرد.

در بخش ورود مواد اولیه به مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه، به هنگام ورود مواد اولیه، ماشین های حمل برای ورود به مجتمع تولیدی کاملا ضدعفونی شده (از گیت ضدعفونی، حوضچه ضدعفونی و مَه پاش عبور می کنند) و بعد از وزن کشی، نمونه گیری از مواد اولیه انجام گرفته و به آزمایشگاه مجتمع تولیدی جهت آزمون های سلامت مواد اولیه، ارسال می گردد تا کنترل کیفیت در بخش ورودی مواد اولیه به مجتمع تولیدی با دقت صورت پذیرد.

در بخش کنترل های حین تولید، شایان ذکر است فرآیند تولید در مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه، کاملا مطابق با الزامات و استانداردهای ملی و جهانی تولید خوراک دام و طیور، اصول GMP و الزامات استاندارد HACCP پیاده سازی شده و کلیه مراحل تولید در تمامی خطوط تولید از اتاق های فرمان توسط کارشناسان متخصص و به وسیله سیستم ها و نرم افزارهای پیشرفته کنترل و هدایت می شود.

 

مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه دارای خطوط تولید به شرح زیر می باشد:

خطوط تولید کنسانتره:

تولید کنسانتره در مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه توسط دو خط تولید متقارن و مجزا جهت تولید کنسانتره های طیوری و پیش مخلوط های دامی به صورت تمام اتوماتیک انجام می گردد که هر دوی این خطوط تولید مجهز به پیشرفته ترین دستگاه ها و تجهیزات با جدیدترین تکنولوژی می باشند. توزین بسیار دقیق و البته با سرعت بالا، استفاده از نسل جدید میکسرها و یا اصطلاحا توربو میکسرها از ویژگی های منحصر به فرد این خط تولید است که با توانایی میکس مناسب و مطلوب در مدت زمان کم امکان تولید محصول با حداکثر یکنواختی و هموژنیسیته را ایجاد می نماید.

خط تولید پلت:

تولید دان کامل پلت در مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه در دو خط تولید کاملا مجزا و با دقت فراوان انجام می شود. در این فرآیند پخت مواد توسط سیستم منحصر به فرد سوپرکاندیشنر صورت می پذیرد که باعث می شود پخت در یک بازه زمانی خاص و در بازه دمایی مشخص و به صورت اتوماتیک و قابل کنترل انجام شود.

خطوط تولید مکمل:

خط تولید مکمل سازی مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی زیستی در سطح کارخانه های داروسازی تعبیه شده است. در این خط تولید به جهت جلوگیری از بروز خطای انسانی و بالابردن دقت و کیفیت توزین، روند توزین ریزمغذی ها به صورت اتوماتیک و با پشتیبانی نرم افزار اختصاصی انجام می گیرد. در این خط تولید ریزمغذی ها توسط دستگاه مکش خلاء به داخل میکرومیکسر جهت میکس و به حجم رسانی اولیه با کریرهای مناسب انتقال می یابد. اساس کارکرد دستگاه مکش که در صنایع داروسازی نیز کاربرد فراوان دارد بر استفاده از سیستم پنوماتیک و جریان هوای فشرده است و هیچ گونه عامل انسانی در این انتقال مشارکت ندارد. به دلیل حساسیت و دقت بالای موردنیاز برای واحد مکمل سازی، علاوه برکنترل های نظام جامع کیفیت، نظارت ویژه ای توسط یک دامپزشک مستقر در خط تولید مکمل صورت می پذیرد.

 

مجتمع تولیدی گروه بین المللی کاسپین دانه به یک سردخانه منحصر به فرد برای انبارش ویتامین ها و مواد معدنی مجهز است که براساس اصول چیدمان صحیح، کنترل FIFO و برنامه های منظم نظافت و ضدعفونی مدیریت می شود. فضای سردخانه منطبق با استانداردهای GMP بوده و پوشش اپوکسی کف، سقف و دیواره ها، این سردخانه را کاملا ایزوله نموده و همچنین شرایط دمایی، نور و رطوبت مطابق با دستورالعمل سازمان دامپزشکی جهت انبارش و نگهداری مواد ویتامینه بوده و به صورت لحظه ای ثبت و کنترل می شود.

قیمت سویای دامی ۱۵۰ درصد گران شد/هشدار درباره کاهش تولید تخم مرغ

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با بیان اینکه سویای دامی ۱۵۰ درصد و ذرت ۱۰۰ درصد گرانتر از نرخ مصوب عرضه می شود، درباره کاهش تولید تخم مرغ طی ماه های آینده هشدار داد.

ناصر نبی پور در گفتگو با خبرنگار مهر از افزایش قیمت تمام شده تولید تخم مرغ به بیش از ۱۰ هزارتومان خبر داد و گفت: کمبود عرضه و گرانی نهادههای دامی منجر به افزایش تمام شده قیمت تولید تخم مرغ شده است.

وی درباره آخرین وضعیت بازار نهادههای دامی توضیح داد: قیمت ذرت به حدود ۲۵۰۰ تا ۲,۶۰۰ تومان در هرکیلوگرم رسیده و نرخ سویا نیز به بالای ۵,۵۰۰ تومان رسیده است. امروز ما نتوانستیم این نهاده را حتی به قیمت ۵,۸۰۰ تومان نیز تهیه کنیم. این درحالی است که قیمت مصوب ذرت ۱,۳۵۰ تومان و سویا ۲,۴۵۰ تومان است. بنابراین تولیدکنندگان ذرت را ۱۰۰ درصد و سویا را ۱۵۰ درصد بالاتر از نرخ مصوب تهیه می‌کنند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه وقتی بخش خصوصی دچار مشکل شده و نمی‌تواند نهاده‌ها را وارد و توزیع کند باید بخش دولتی به ماجرا وارد شود، گفت: شرکت پشتیبانی امور دام باید در چنین شرایطی به تنظیم بازار نهاده‌ها اقدام کند.

نبی پور با اشاره به سخنان روز گذشته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام مبنی بر اینکه طی ۵۲ روز گذشته سهم شرکت در تأمین خوراک دام تولید کنندگان به ۷۰ درصد رسیده است، افزود: واقعیت این است که این رقم ۲۰ درصد هم نبوده و تأمین نشده است.

وی با اشاره به شرایط نامساعد تولیدکنندگان محصولات پروتئینی، گفت: در صورت ادامه این روند تولید تخم مرغ کاهش می‌یابد و وقتی حدود شش ماه دیگر قیمت این محصول به کیلویی ۱۵ هزارتومان رسید نباید کسی گله کند. چرا که ما هشدارهای لازم را داده ایم.

این فعال بخش خصوصی ادامه داد: تولیدکنندگان در حال حاضر به دنبال این هستند که مرغ‌های با سن ۶۰ هفته را که مرغ‌های جوان و تخم گذار محسوب می‌شوند، به کشتارگاه بفرستند اما به دلیل کاهش شدید قیمت مرغ گوشتی فعلاً کشتارگاه نمی‌پذیرند که مرغ‌های تخم گذار را کشتار کنند.

وی با بیان اینکه صنعت مرغ گوشتی و نیز مرغ تخم گذار به شدت از این حوادث اخیر آسیب دیده است، افزود: امروز ما نتوانستیم سویا تأمین کنیم و به مرغ‌ها بدهیم و ناچارا از ذرت برای تأمین جیره غذایی آنها استفاده کردیم ضمن اینکه مواد کم ارزشی از جمله پودر گوشت را به جیره غذایی طیور اضافه کرده ایم که برای سلامتی آنها زیان دارد.