آزمایشگاه

آزمایشگاه کاسپین دانه

آزمایشهایی که در آزمایشگاه شرکت کاسپین دانه صورت می گیرد به شرح زیر است:

آزمایش تقریبی(Approximate Analysis):
تمامی مواد اولیه مورد مصرف در خوراک دام و طیور این واحد تولیدی از مراکز پخش معتبر تهیه گردیده و بعد از انتقال به کارخانه توسط واحد کنترل کیفیت مورد بازدید قرارگرفته و نمونه گیری های لازم جهت ارسال به آزمایشگاه کنترل کیفی انجام می شود .در صورتی که مواد اولیه کیفیت لازم را دارا باشند وارد چرخه تولید می گردند.


- دستگاه‌های مورد استفاده:
اسپکتروفتومتر (UV-Vis UV-Vis Spectroscopy)
اسپکتروفتومتر UV-Vis یکی از دستگاه‌هایی است که در آزمایشگاه کاربرد زیادی دارد. با استفاده از این دستگاه می‌توان سطوح کمی عناصری مانند فسفر، اوره آز و برخی از فلزات واسطه را اندازه‌گیری نمود. به‌طور کلی اسپکتروفتومتر قادر به اندازه‌گیری نمونه‌هایی که به صورت محلول آماده شده‌اند، می‌باشد. اما جهت مطالعه بر روی مواد جامد یا گازی شکل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
سوکسله چربی (Soxhlet extractor)
از دستگاه سوکسله برای اندازه‌گیری چربی موجود در خوراک به‌صورت درصد وزنی استفاده می گردد.
سانتریفیوژ آزمایشگاهی (Laboratory centrifuge)
سانتریفیوژ در واقع در آزمایشگاه جهت جداسازی خون به‌کار می‌رود. همچنین در آزمایشگاه شیمیایی نیز برای جداسازی محلول‌هایی که دارای ذرات معلق می‌باشند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
کلدال(Kjeldahl)
دستگاه هضم کلدال ترکیبات آلی حاوی نیتروژن مانند پروتئین‌ها و اسید‌های آمینه را به آمونیاک تبدیل می‌کند. هدف از هضم‌‌، شکستن پیوند بیت پلی‌پپتید‌ها و تبدیل آنها به مولکول آب، دی‌اکسید‌کربن و آمونیوم‌سولفات می‌باشد.
تقطیر کلدال (Kjeldahl Distillation Units)
واحد تقطیر کلدال جهت اندازه‌گیری نیتروژن به کار می‌رود و در نهایت پروتئین موجود در ترکیبات خوراک دام و طیور محاسبه می‌شود.
ترازوی آزمایشگاهی (Analytical balance)
جهت توزین نمونه‌ها و استانداردهای رفرنس و معمول استفاده می‌گردد.
ترازوی رطوبت سنج (Moisture Determination Balances)
ترازوی رطوبت سنج همزمان با استفاده از لامپ IR و ترازو، رطوبت نمونه‌ها را به سرعت مشخص می‌نماید.
pHمتر (pH meter)
pH به معنی قدرت +H در محلول می‌باشد و یکی از شاخصه‌های اسیدی یا بازی بودن آب و یا سایر محلول‌های شیمیایی است.
کوره آزمایشگاهی (Laboratory Furnaces)
کوره آزمایشگاهی جهت سوزاندن مواد و تعیین باقی‌مانده خاکستر، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
حمام آب آزمایشگاهی (Laboratory Water Baths)
برای یکنواخت نمودن محیط واکنش‌ها به کار می‌‌رود.
آون (فور) (Laboratory oven)
درصد ماده خشک محصولات با این دستگاه به دست می‌آید. دستگاه قابلیت تنظیم دماهای مختلف را دارا می‌باشد.‌
اندازه ذره (Laboratory sieve analysis)
از الک‌هایی با اندازه مش ‌های متفاوت تشکیل شده است که جهت اندازه‌گیری دانه‌بندی انواع خوراک به‌کار می‌رود.
آب دیونایز (Deionized Water)
آب دیونایز به آبی گفته‌ می‌‌شود که عاری از هرگونه یون باشد. آب معمولی دارای یون‌های مثبت و منفی مزاحم می‌باشد که برای آزمایش‌های مختلف بایستی از آب دیونایز استفاده نمود.

آنالیز شیمیایی، فیزیکی و میکروبی مواد اولیه و خوراک اماده دام و طیور شامل موارد ذیل می باشد که بخشی از آن در آزمایشگاه همکار(آزمایشگاه تشخیص دامپزشکی سازمان اقتصادی کوثر) انجام می گیرد :

 

ردیف

نام ماده مغذیی

نماد

نام ماده مغذیی

نماد

1

پروتئین خام  

 CP

دی اکسی زرالئون

DON

2

 پروتئین قابل هضم

DP

 

T2

3

چربی

EE

کلسیم

Ca

4

رطوبت

MOIS

فسفر

P

5

ما ده خشک

DM

فسفر قا بل دسترس 

PA

6

اوره

Urea

سدیم

Na

7

خاکستر

ASH

منیزیم

Mg

8

ازت آزاد

TVN

مس

cu

9

فیبرخام

CF

روی

Zn

10

دیواره سلولی

NDF

منگنز

Mn

11

دیواره سلولی منحای همی سلولز

ADF

فلوئور

F

12

پراکسید

PEROX

نمک

Nacl

13

انرژی خام          

GE

کشت میکروبی (باکتریایی و قارچی)

 

 

آفلا توکسین 

AFL

خلوص منابع پروتئین حیوانی

Real-PCR

15

زرا لئون

ZEN

تعیین باقی مانده دارویی

 

16

آنالیز با دستگاه مادون قرمز

NIR

 آنالیز کامل آب و فاضلاب

 

 

چاپ