پیش مخلوط سری اکونومی

مخلوط های سری اکونومیشامل پیش مخلوط اکونومی MAX , PRO , NEO 

  • پیش مخلوط کنسانتره اکونومی MAX 10%

      •   رفع کامل نیاز دام به ریز مغذی ها

      •   کاهش خطاهای احتمالی در وزن کشی و میکس طی فرآیند ساخت جیره

      • تولید جیره ای کاملاً یکنواخت از هر یک از اقلام خوراکی کم مقدار جیره

      • عدم نیاز به وسایلی نظیر ترازوهای دقیق و میکرومیکسر

      • کاهش اتلاف مواد اولیه در زمان انبارداری

      • سرعت عمل بیشتر در ساخت جیره

      •   افزایش ظرفیت تولید روزانه ساخت جیره

      •   امکان کاهش سطح پروتئین جیره به منظور کم کردن هزینه ها

      •   امکان حذف حداقل 10 ماده خوراکی از جیره

توضیحات

امروزه استفاده از مواد متراکم (کنسانتره) در جیره گاوهای شیری به دلیل افزایش پتانسیل ژنتیکی و پیشرفت سیستم های تغذیه ای اهمیت یافته است. هرچند کاهش کیفیت علوفه ها نیز بر این اهمیت افزوده است. تولید کنسانتره به شیوه سنتی دارای اشکالاتی است که می تواند تولید، سلامت دام و نهایتاً بهره وری را تحت تأثیر قرار دهند. اختلاف درجه خلوص مواد، خطاهای فرمولاسیون، توزین، میکس و نیز اشتباهات کارگری همواره احتمال نوسانات زیاد در ترکیب مواد مغذی کنسانتره های تولیدی را موجب خواهند شد. این در حالی است که با وقوع هر یک از این خطاها میزان انحراف از تأمین ریز مغذی ها به مراتب بیشتر خواهد بود.

بازده خوراک در گاوهای شیری

بازده خوراک که به آن بازده شیر یا بازده مصرف ماده خشک نیز می گویند،  عبارت است از کیلوگرم شیر تولید شده به ازای کیلوگرم ماده خشک مصرفی. این شاخص برای تعیین حاشیه سود یک گاودار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یک روش ویژه برای جلوگیری از کاهش حاشیه سود، افزایش شیر تولید شده به ازای هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی است به  عبارت دیگر باید بازده خوراک افزایش یابد. نکته اصلی در افزایش سود گاودار از طریق افزایش بازده خوراک این است که مواد مغذی کمتری در مدفوع دفع شود بعبارت دیگر قابلیت هضم و استفاده از مواد مغذی افزایش یابد. عوامل متعددی نظیر کیفیت علوفه، مرحله شیرواری، آسایش حیوان، افزودنی های خوراکی، نوع پروتئین جیره و غیره می توانند بر بازده خوراک تأثیر گذار باشند.

 

ارزیابی  بازده خوراک برای گاو های شیری در دوره ها و مراحل مختلف شیردهی

مهم ترین هدف در گله های شیری رساندن بازده خوراک به 1/4 تا 1/9 است. نظارت بر بازده خوراک امکان شناخت نقص های تغذیه ای و مدیریتی گله را فراهم می سازد. با افزایش قیمت اقلام خوراکی و در نتیجه بهای تمام شده جیره غذایی یکی از راه های حفظ سود آوری بدون به خطر انداختن تولید شیر یا سلامت گله افزایش بازدهی خوراک می باشد. بازدهی خوراک یک شاخص کاربردی از ابزار مدیریت است که به منظور بهبود تولید، افزایش سود آوری و مدیریت تغذیه  در گله های شیری مورد استفاده قرار می گیرد. 

 

 

بازدهی پروتئین در گاوهای شیری

پروتئین گران ترین ماده مغذی در جیره گاوهای شیری محسوب می شود. در گاوهای شیری به طور متوسط بازدهی استفاده از نیتروژن 25 درصد برآورد شده است. این بازدهی نشان می دهد که در شرایط معمول تغذیه ای تنها 25 درصد از پروتئین دریافتی حیوان می تواند صرف تولید شده و از این طریق درآمدی عاید گاودار شود که رقمی پایین می باشد. با بهبود تغذیه پروتئین در گاوهای شیری تا حد زیادی می توان باعث کاهش هزینه ها و افزایش شاخص درآمد بر هزینه های خوراک (IOFC)  شد.

nitrogen distribution in dairy cattle

 

شاخص بازده نیتروژن شیر1(MNE)، یک معیار مناسب در بهره برداری از پروتئین جیره است. با افزایش بازده نیتروژن شیر می توان شاخص درآمد بر هزینه های خوراک (IOFC) را نیز افزایش داد و به بهره وری مطلوب رسید.

milk nitrogen efficiency

index milk nitrogen efficiency

لزوم استفاده از پروتئین های عبوری در جیره گاوهای شیری

پروتئین گران ترین ماده مغذی در جیره گاوهای شیری محسوب می شود. هر چند توصیه منابع علمی (NRC ,2001 ) حداکثر کردن ساخت پروتئین میکروبی است اما باید در نظر داشت که حداکثر ساختن پروتئین میکروبی نیز پاسخگوی این سطح از تولید نخواهد بود. لذا لازم است ضمن حفظ شرایط تخمیر، با تأمین پروتئین قابل تجزیه در شکمبه بخشی از احتیاجات آمینواسیدی حیوان از طریق پروتئین غیر قابل تجزیه در شکمبه تأمین شود. اخیراً تغییر سیستم ارزیابی پروتئین در نشخوارکنندگان به پروتئین قابل متابولیسم1 و استفاده از آن در جیره نویسی گاوهای شیری سبب کاهش ناکارآمدی پروتئین و هزینه های ناشی از آن در بخش خوراک دام و نیز کاهش دفع نیتروژن شده است. این سیستم بر استفاده مؤثر از آمینواسیدها توسط دام تأکید دارد و بکار گیری آن تا حد زیادی می تواند موجب افزایش بازدهی پروتئین خوراک و در نتیجه افزایش سود به هزینه تولید در جیره ها شود. استفاده از مواد پروتئینی عبوری با پروفایل آمینواسیدی مناسب و قابل دسترس می تواند بر بهای تمام شده جیره ها تأثیر گذار باشد.

the necessity of using bypass proteins

کنترل کیفی

گروه بین‌المللی کاسپین دانه با بهره مندی از آزمایشگاه های تخصصی و پیشرفته امکان کنترل کیفی مواد اولیه و محصولات را پیش از عرضه به بازار فراهم می سازد. این مجموعه آزمایشگاهی با دارا بودن نیروهای متخصص و دستگاه های پیشرفته و همچنین تکیه بر استانداردهای سيستم مديريت كيفيت و ISO/IEC 17025   قادر است کلیه مواد اولیه را پیش از استفاده در محصولات مورد تجزیه شیمیایی قرار دهد تا در صورت مطابقت با الزامات سازمان های غذا و دارو، استاندارد و دامپزشکی در محصولات مورد استفاده قرار گیرند.

quality managment

سنجش مقادیر و غلظت ویتامین ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ( HPLC) انجام می شود که اساس آن جداسازی با استفاده از سرعت متفاوت حرکت مولکول ها در محیط یکسان و با فشار ثابت است. به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین موجود در مواد اولیه معدنی، کریر ها و مکمل ها از دستگاه جذب اتمی  استفاده می شود.

استفاده از این روش در اندازه گیری عناصر امروزه یک روش پذیرفته شده در سراسر دنیا می باشد که نتایج آن از دقت و صحت بالایی برخوردار است. این روش علاوه بر قابلیت اندازه گیری غلظت عناصر سنگین می تواند غلظت سایر عناصر معمول نظیر کلسیم، سدیم، منیزیم، مس، آهن، روی، کروم، کبالت، سدیم و منگنز  و غیره را تعیین کند.

دستورالعمل

    • گروه های دامی هدف: گاوهای شیرده با میانگین تولید شیر روزانه 45 کیلوگرم

    • مقدار مصرف (کیلوگرم در تن نهایی کنسانتره): 100 (معادل 4 کیسه)

    • نوع بسته بندی: کیسه 25 کیلوگرمی

    • شکل محصول: مش (آردی )

  • شرایط نگهداری: در جای خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری گردد

چاپ