کنسانتره گلوبال

کنسانتره گلوبال

  • بهبود اقتصادی شاخص کارایی تولید (PEF)
  • بهبود بازدهی پروتئین(به‌دلیل سطوح متعادل اسیدهای آمینه ضروری در جیره‌های کنسانتره)
  • افزایش قابلیت هضم مواد مغذی
  • فاقد هرگونه پودر گوشت و پودر ماهی
  • با بهترین یکنواختی در میکس
  • فرموله شده بر اساس الگوی اسیدهای آمینه ایده‌آل
  • با دو غلظت ۲/۵% و ۵%
  • اولین دارنده گواهینامه استاندارد ملی ایران جهت تولید انواع کنسانتره خوراک طیور
  • اولین دارنده گواهی رتبه A تولید خوراک طیور از سازمان دامپزشکی کشور
  • اولین دارنده کد مجوز صادرات محصولات (IR) سازمان دامپزشکی کشور

کنسانتره گلوبال، بهبود اقتصادی شاخص تولید

یکی از مسائل مهم مؤثر در پرورش اقتصادی جوجه‌های گوشتی علاوه بر ضریب‌تبدیل غذایی شاخص تولید (EP) می‌باشد که به فاکتورهایی چون سن بارگیری، وزن زنده، ضریب تبدیل و درصد ماندگاری بستگی دارد، هرچه این شاخص بزرگتر باشد نشان‌دهنده مدیریت مناسب گله و سود‌آوری بیشتر است، استفاده از کنسانتره و در ادامه جیره‌های غذایی حاوی کنسانتره گلوبال در شرایط پرورشی استاندارد موجب تأمین سطوح مناسب انرژی و اسیدهای آمینه ضروری می‌گردد که در کاهش ضریب‌تبدیل غذایی و تقویت سیستم ایمنی و افزایش شاخص تولید مؤثر است. یکی از خصوصیات منحصر به‌فرد کنسانتره گلوبال کاهش تنش تغذیه‌ای با تأمین مناسب ریزمغذی‌ها، اسیدهای آمینه ضروری برای رشد و تعادل مناسب الکترولیتی می‌باشد که با بهبود عملکرد جوجه گوشتی، افزایش شاخص تولید را به‌همراه دارد.

اهمیت کنسانتره در جیره 

یکی از مهم‌ترین اصول روش‌های مدیریتی نوین در پرورش جوجه گوشتی افزایش بازده و بهره‌وری تولید می‌باشد. از آنجا که بخش اصلی هزینه‌های پرورش را خوراک تشکیل می‌دهد استفاده از یک خوراک متعادل از نظر کلیه مواد مغذی یک عامل مهم در بهبود عملکرد و دستیابی به بهترین بازده اقتصادی رشد محسوب می‌شود. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که امروزه در تولید دان دست‌ساز در مرغداری‌ها مشاهده می‌شود مخلوط‌سازی‌های غیر یکنواخت و غیر استاندارد می‌باشد که منجر به تولید خوراک نا‌متعادل و در نتیجه کاهش عملکرد گله جوجه گوشتی بواسطه عدم مصرف یکنواخت از مواد مغذی فرموله شده در جیره غذایی می‌باشد. نتایج مطالعات مختلف نشان داده هر چقدر یکنواختی کنسانتره مصرفی بالاتر باشد (کمترین CV یا ضریب پراکندگی)، خوراک تولید شده همگن‌تر می‌باشد که بهبود ضریب تبدیل غذایی و تقویت سیستم ایمنی، افزایش یکنواختی گله و در نهایت افزایش اقتصادی شاخص تولید را به‌همراه دارد.

در شکل زیر اهمیت تأمین مواد مغذی ضروری برای رشد در جیره جوجه‌های گوشتی به‌خوبی نمایان است اما باید توجه شود که در کنار آن تأمین هوا و آب سالم و کنترل تأسیسات سالن پرورش نیز از اهمیت زیادی برخوردار است؛ متخصصین مجرب شرکت سپاهان دانه با بازدید از واحدهای پرورشی، مشاوره‌های لازم در تمامی‌این موارد را به‌صورت رایگان انجام می‌دهند.

 high-growth-rate*لازمه دستیابی به حداکثر بازده نرخ رشد تأمین هوای کافی و عاری از آلودگی برای جوجه گوشتی می‌باشد.

 

خصوصیات جیره‌های کنسانتره گلوبال استاندارد:

آنزیم فیتاز یکی از اجزای مورد استفاده در ترکیب کنسانتره گلوبال می‌باشد، این آنزیم با هیدرولیز فسفر فیتات موجب آزادسازی و افزایش قابلیت دسترسی فسفر منابع گیاهی در دستگاه گوارش جوجه‌ها و کاهش اثرات ضدتغذیه‌ای فیتات در آنها می‌شود که بهبود قابلیت هضم مواد مغذی از جمله کلسیم، فسفر، منیزیوم، روی، آهن، منگنز و نیز پروتئین و اسیدهای آمینه را به‌همراه دارد.

 The structure of phytic acid

 

یکی دیگر از مواد مغذی موجود در کلیه کنسانتره‌های کاسپین دانه و از جمله کنسانتره گلوبال کولین کلراید است که یک ماده مغذی ضروری برای رشد بهینه طیور محسوب می‌شود.

 cholin-coloride-chemical

 

کولین کلراید در متابولیسم چربی در کبد و حفظ ساختمان سلول نقش دارد و با جلوگیری از تجمع چربی درون هپاتوسیت‌ها و همچنین بلوغ طبیعی ماتریکس غضروفی استخوان موجب بهبود روند افزایش وزن بدن، جلوگیری از بروز پروزیس، سندرم کبد چرب و کاهش درصد افت لاشه در جوجه‌های گوشتی می‌گردد.

یکی دیگر از خصوصیات منحصر بفرد کنسانتره گلوبال استاندارد، تنظیم ترکیب کنسانتره بر اساس اسیدهای آمینه ایده‌ال است که نقش مؤثری در افزایش شاخص تولید و استفاده بهینه از مواد مغذی دارد. سطوح متوازن اسید آمینه لیزین نسبت به آرژینین و سایر اسیدهای آمینه مورد نیاز برای رشد علاوه بر بهبود عملکرد و تقویت پاسخ ایمنی،کاهش ضریب تبدیل غذایی را در جوجه گوشتی به‌همراه دارد.

 

عملکرد کنسانتره گلوبال

با توجه به اینکه معیار قابلیت هضم ایلئومی‌اسیدهای آمینه اساس تنظیم کنسانتره و جیره‌های پیشنهادی گلوبال می‌باشد ترکیب متعادلی از اسیدهای آمینه ضروری بر اساس اسید آمینه لیزین (به‌عنوان اسید آمینه شاخص) در فرمولاسیون آن فراهم گردیده است. با استفاده از دو نوع جیره غذایی (یک دسته از جیره‌ها با گندم و روغن و گروه دیگر با روغن و فاقد گندم) در چهار دوره سنی و همچنین کاهش سطح سویای مصرفی تنش تغذیه‌ای به حداقل رسانده شده، به‌گونه‌ای که علیرغم کاهش طول دوره پرورش، منحنی نرخ رشد جوجه‌ها با شیب ملایمی‌در طول دوره افزایش می‌یابد. استفاده از کنسانتره گلوبال موجب بهبود ضریب تبدیل غذایی (بویژه در زمان تولید مرغ سنگین)، کاهش درصد افت لاشه و در نهایت بهبود عملکرد اقتصادی جوجه گوشتی و افزایش شاخص تولید خواهد شد.

ارزیابی شاخص تولید روشی است برای اطمینان از اینکه تولیدات یک واحد اقتصادي در بهترین و پرسودترین حالت ممکن قرار دارند. عوامل مؤثر بر کارآیی تولید در پرورش مرغ گوشتی عبارتند از: 

شاخص تولید (PF):

 

index pf

 

پرورش‌دهندگان برای مقایسه عملکرد جوجه‌های زنده در گله از فاکتوری به نام شاخص کارآیی تولید (PEF) استفاده می‌کنند:

 index efficiency pef

 

از آنجا که شاخص کارآیی تولید علاوه بر درصد ماندگاری و ضریب تبدیل، وزن نهایی و سن (و بنابراین نرخ رشد) را نیز نشان می‌دهد کلیه اثرات مفید یا مضر مرتبط با تنش‌های محیطی و تغذیه‌ای، سلامت گله و کیفیت خوراک توسط این شاخص مشخص می‌شود.

 

مهم‌ترین راهکارهای اقتصادی کردن جیره‌های غذایی در زمان افزایش شاخص تولید:

خوراک یکی از مهم ترین نهاده‌ها در پرورش جوجه‌های گوشتی است زیرا به تنهایی بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های پرورش جوجه گوشتی را به خود اختصاص می‌دهد، استفاده از خوراک مناسب می‌تواند علاوه بر کاهش هزینه‌های تولید، در افزایش شاخص تولید و کاهش ضریب تبدیل غذایی مؤثر باشد.

  • یکی از مهم‌ترین راهکارهای اقتصادی کردن رشد، استفاده از معيارهاي دقيقی مانند اسيد آمينه ايده‌ال و يا اسيد آمينه قابل هضم برای متوازن نمودن جیره طیور بجای درصد پروتئين خام می‌باشد، اسيدهاي آمينه نه تنها در توليد پروتئين بلكه در اعمال متابوليكي مهمي مانند بهبود عملكرد سيستم ايمني و عملكرد دستگاه گوارش جوجه‌های گوشتی نقش بسزايي دارند. این روش علاوه بر كاهش هزينه‌هاي تغذيه‌اي موجب اطمينان از تأمين مواد مغذي مورد نياز بدن، بهبود وزن زنده، تركيبات لاشه و ضريب تبديل غذايى جوجه‌هاي گوشتي مي شود. همچنین میانگین خوراك مصرفى جوجه‌هاى گوشتى براي جيره‌هاي غذايى كه بر اساس اسيد‌هاى آمينه قابل هضم تنظيم شده به طور معنى دارى بيشتر از ميانگين خوراك مصرفي جوجه‌هايى مى باشد كه جيره غذايى آنها بر اساس اسيدهاى آمينه كل تنظيم شده‌است. استفاده از ترکیب مناسبی از اسيدهای آمينه متيونين و لیزین منجر به افزايش استفاده از پروتئين، به همراه كاهش ميزان نيتروژن دفعي مي گردد. تعادل مناسب سایر اسیدهای آمینه مورد نیاز برای رشد از جمله ترئونین، تریپتوفان، متیونین+سیستئین، والین، ایزولوسین نیز علاوه بر بهبود نرخ رشد موجب تنظیم سایر اعمال بیولوژیکی بدن مانند حفظ يكپارچگي دستگاه گوارش و تقویت سيستم ايمني جوجه گوشتی می‌شود. 
  • کاهش پرت (اتلاف) دان؛ تحقیقات نشان داده چنانچه بازای هر 5 کیلوگرم دان مصرفی، 50 گرم پرت دان در سالن وجود داشته باشد در پایان دوره پرورش یک درصد از افزایش وزن زنده جوجه گوشتی از دست خواهد رفت.
  • رعایت ساعات خاموشی؛ موجب بهبود عملکرد فیزیولوژیک در بازده خوراک مصرفی شده و همچنین از برخی بیماری‌های متابولیکی مانند آسیت، فلجی، سکته و ... جلوگیری می‌کند که خود بهبود اقتصادی شاخص تولید را به‌همراه دارد.
  • تنظیم جیره‌های غذایی بر اساس وزن، نه صرفاً بر اساس سن جوجه گوشتی موجب بهبود قابلیت هضم و جذب خوراک مصرفی و افزایش اقتصادی شاخص تولید خواهد شد.
  • تنظیم جیره‌های غذایی بر اساس نوع سویه؛ سویه کاب نسبت به سویه راس جیره‌هایی با پروتئین پایین‌تر احتیاج دارد اما به علت مصرف خوراک بیشتر نسبت به سویه راس نیاز به انرژی بالاتری دارد، عدم رعایت اصول مدیریت تغذیه انحصاری در سویه‌های گوشتی موجب افزایش وقوع بیماری‌های متابولیک، افزایش تلفات و کاهش شاخص تولید و عملکرد اقتصادی در گله‌ها خواهد شد. 

دستورالعمل

  • ارزش ماتریکس آنزیمی فقط برای عنصر فسفر لحاظ شده و به دلیل کیفیت بسیار متغیر مواد اولیه (ذرت، سویا و ...) در جیره غذایی و جلوگیری از ایجاد کمبود تغذیه‌ای روی سایر مواد مغذی (انرژی، اسیدهای آمینه و ...) اعمال نگردیده است.
  • در صورت شور بودن آب مصرفی می‌بایست از کنسانتره بدون نمک گلدن میکس استفاده گردد.
  • با توجه به نقش مهم آب مصرفی در پرورش طیور می‌بایست کیفیت آن از لحاظ آلودگی میکروبی، خواص شیمیایی و املاح مورد بررسی قرار گیرد.
  • دستیابی به عملکرد استاندارد پرورش، با کیفیت مطلوب مواد اولیه و فرآیند صحیح تولید دان با رعایت جیره‌های پیشنهادی میسر می‌باشد.
  • با توجه به بالانس تخصصی جیره‌های پیشنهادی بر اساس آخرین نیاز نژاد رأس، خواهشمند است از هرگونه تغییر در جیره‌ها یا افزودن مواد اولیه نامطلوب اجتناب نمایید.
  • برای دستیابی به سایر جیره‌های اختصاصی و اقتصادی و همچنین اخذ مشاوره‌های تخصصی رایگان در امر پرورش مرغ گوشتی با کارشناسان خدمات تخصصی پس از فروش شرکت کاسپین دانه تماس حاصل فرمائید.
  • در صورت استفاده از کنسانتره‌های کم نمک یا بدون نمک، مقدار نمک مصرفی در جیره‌های غذایی بر اساس نتیجه آزمایش شیمیایی رایگان آب مرغداری، توسط کارشناسان خدمات تخصصی کاسپین دانه مشخص می‌گردد.

چاپ