نوتری گلد SID پلاس
مزایا :
-
افزایش بهره وری در واحدهای پرورشی
-
کاهش میزان مصرف کنجاله سویای مصرفی در جیره غذایی
-
کاهش فشار متابولیکی کبد و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
-
کاهش تورم های متابولیکی روده
-
بهبود ابقاء ازت در بدن پرنده
-
حاوی ترکیبات پری بیوتیکی مانند MOS
-
بهبود نقائص کیفی کنجاله سویا بدون مصرف منابع گران قیمت پروتئین
-
اقتصادی ترین منبع پروتئین برای ایجاد تعادل در اسیدهای آمینه ضروری قابل هضم
-
بهبود ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات کیفی لاشه
توضیحات
با توجه به اینکه امروزه طیور بر اساس بهبود ضریب تبدیل غذایی و سرعت رشد بالا انتخاب می شوند، ترکیب خوراک یکی از فاکتورهای مهم در تعیین کارآیی تغذیه محسوب می شود، پیشرفت های صورت گرفته در سرعت رشد و بازده تبدیل خوراک در جوجه های گوشتی در سالهای اخیر قابل توجه بوده است. ترکیب خوراک مصرفی با فيزيولوژي پرنده، سيستم عصبي و احتياجات غذايي مورد نياز جهت رشد و نگهداري و مقاومت در برابر بيماري ها در ارتباط مي باشد و فرمولاسیون دقیق خوراک مصرفی بر اساس احتیاجات بدن موجود زنده، نقش مهمی در دستیابی به حداکثر پتانسیل ژنتیکی ایفا می کند.
پروتئین یکی از بخش های اصلی تغذیه طیور محسوب می شود، و تامین سطوح مناسب پروتئین در خوراک جهت حمایت از رشد مناسب بافت ها، نگهداری بدن، رشد پرها، سلامت استخوانها، مقاومت سیستم ایمنی و در نهایت عملکرد بهینه موجود زنده ضروری است.
منابع پروتئینی مورد استفاده در خوراک طیور بسیار متعدد و متنوع هستند اما با توجه به نقش مهم پرورش طیور در بهبود وضعیت امنیت غذایی جمعیت رو به رشد جهان از یک سو و افزایش تقاضای پرورش دهندگان برای خوراک طیور و کمبود منابع تأمین پروتئین و همچنین ملاحظات هزینه ای این منابع از سوی دیگر، توجه به مکمل های پروتئینه جایگزین سویا در تغذیه طیور را اجتناب ناپذیر ساخته است.
کاربرد مفهوم اسیدهای آمینه ایده آل در فرمولاسیون جیره
کاربرد مفهوم اسیدهای آمینه ایده آل، راهکاری است در جهت کاهش سطح پروتئین جیره و ما را از در نظر گرفتن حاشیه های اطمینان در جیره برای پروتئین بی نیاز می کند. جیره های با پروتئین پایین و با تعادل مناسبی از اسیدهای آمینه ضروری که بر اساس نیازهای واقعی جوجه گوشتی فرموله شده اند، بازدهی را در واحد سطح افزایش می دهند. استفاده از مفهوم پروتئین ایده آل در فرمولاسیون خوراک، راهکاری ساده و قابل اجرا برای پیشگیری از افزایش بیش از حد سطح پروتئین خام است که بهبود عملکرد متابولیک و افزایش راندمان اقتصادی را در گله های پرورشی به دنبال خواهد داشت. مفهوم پروتئین ایده آل و الگوی اسید آمینه ای ایده آل در خوراک به این معناست که اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری دقیقاً بر اساس احتیاجات پرنده تأمین شده اند و بنابراین هیچ گونه نیتروژن اسیدآمینه ای اضافه ای برای حذف کردن در بدن وجود نخواهد داشت. تحقیقات نشان داده است که یک درصد کاهش در پروتئین خام جیره از طریق فرمولاسیون بهبود یافته اسیدهای آمینه، 10 درصد دفع نیتروژن را در مدفوع کاهش خواهد داد. همچنین تأمین دقیق احتیاجات پرنده به اسیدهای آمینه برای رشد و نگهداری بدون اینکه کمبود یا بیش فراهمی وجود داشته باشد سبب افزایش بازدهی استفاده از نیتروژن می شود.
اثرات تغذیه بیش از حد سویا
کنجاله سویا یکی از منابع اصلی تأمین پروتئین خوراک است. از آنجا که قابلیت هضم پروتئین کنجاله سویا در حدود 80 درصد است، بنابراین 20 درصد از پروتئینی که پرنده دریافت کرده اما هضم نشده است به بخش های انتهایی دستگاه گوارش رفته و در آنجا توسط باکتری های بیماری زا نظیر کولی باکترها، کمپیلوباکترها و سالمونلا تخمیر و سبب تولید گازهای سمی و بروز اسهال می شود که علاوه بر کاهش رشد ، افزایش هزینه های درمان و مرگ و میر را در پی خواهد داشت. وجود پروتئین با قابلیت هضم پایین در جیره بیشترین مشکلات را در زمان مواجهه با تنش گرمایی ایجاد خواهد کرد و سبب هدر رفت انرژی پرنده خواهد شد. استفاده از سطوح بالای کنجاله سویا در جیره به دلیل مشکلاتی که در رابطه با قابلیت هضم، مزه و عوامل ضد تغذیه ای آن وجود دارد، بر متابولیسم پرنده اثر منفی داشته و سلامت پرنده را تحت تأثیر قرار می دهد. عمده اثرات منفی استفاده از سطوح بالای کنجاله سویا در جیره طیور به علت کربوهیدرات های غیر قابل هضم (الیگوساکاریدها)، انرژی پایین، متیونین پایین، قابلیت هضم پایین فسفر، وجود بازدارنده های آنزیم های هضم کننده پروتئین و پتاسیم بالاست. کاهش مصرف خوراک پرنده به دلیل فاکتورهای ضد تغذیه ای یا ترکیبات غیر قابل هضم است. علاوه بر این مصرف سطوح بالای سويا که یکی از مهمترین منابع پروتئینه در خوراک طیور محسوب می شود بدلیل سطح بالای عوامل ضد تغذیه ای موجب بروز مشکلات جدي در سلامت طیور مي گردد. ترکيبات ضد تغذیه ای موجود در سویا موجب جلوگیری از جذب مناسب روی، آهن و سایر عناصر مغذی می شوند و بنابراین با تداوم مصرف، طیور را با کمبود مواد مغذی مواجه می کند.
اثرات عوامل ضد تغذیه ای کنجاله سویا در بدن طیور
- افزایش چسبندگی مواد هضم شده در دستگاه گوارش و کاهش جذب مواد مغذی
- ایجاد مشکلات هضمی و متابولیکی و کاهش بازده استفاده از پروتئین و قابلیت هضم آن
- اتلاف اسیدهای آمینه درونزاد (Endogen) و افزایش اندازه و تعداد سلول های پانکراس
- کاهش بازده تبدیل خوراک (افزایش ضریب تبدیل) و افزایش افت لاشه و درصد تلفات
- کاهش مصرف خوراک پرنده به دلیل فاکتورهای ضد تغذیه ای یا ترکیبات غیر قابل هضم
- کاهش قابلیت زیست فراهمی انرژی و پروتئین
- اختلال در سلامت دستگاه گوارش
- کاهش بازده رشد و عملکرد طیور
بنابراین با توجه به مشکلاتی که استفاده از سویا بعنوان منبع پروتئین در خوراک طیور ایجاد می کند لازم است که سطوح آن در جیره محدود شود.
پیش مخلوط نوتری گلد +SID شرکت کاسپین دانه بعنوان یک منبع پروتئینه مناسب جایگزین سویا با تأمین سطوح مناسب پروتئین مورد نیاز جوجه های گوشتی با منابع جایگزین سویا، تعادل اسیدهاي آمینه ضروری قابل هضم (SID) از جمله متیونین، لیزین، ترئونین، آرژینین، تریپتوفان، گلایسین، والین، لوسین و ایزولوسین و سایر مواد مغذی را در دوره های مختلف پرورش به بهترین شکل ممکن تأمین می کند که علاوه بر کاهش 1 تا 8 درصدی پروتئین در جیره که کاهش فشار متابولیکی وارد بر پرنده را به همراه دارد، سبب بهبود عملکرد رشد، ارتقای عملکرد سیستم ایمنی، بهبود کیفیت لاشه، کاهش حداقل 1 تا 3 درصدی قیمت تمام شده جیره و افزایش بهره وری در واحدهای پرورشی خواهد شد.