جی ال - پارت ۱۰۰
- بهبود تعادل انرژی دام
- بهبود عملکرد تولیدمثلی
- خوشخوراکی و سهولت هضم
- ماهیت آنتیکتوژنیک و پیشگیری از کتوز و کبد چرب
- قابلیت استفاده بهصورت مخلوط با کنسانتره و یا سرک
- غلظت ماده مؤثر بالاتر
- صرفه اقتصادی بالاتر
مقدمه
انتقال گاوهای شیری از دوره خشکی به زایش و متعاقب آن آغاز شیردهی یک دوره بحرانی محسوب میشود که مدیریت صحیح تغذیه در این دوره بر سلامت، تولید مثل و در نهایت موفقیت عملکرد گاو در کل دوره های شیردهی نقشی تعیین کننده دارد. کاهش انرژی مصرفی در پی کاهش مصرف خوراک، و افزایش نیاز دام به مواد مغذی جهت رشد و توسعه جنین در دوره خشکی و تولید شیر بعد زایش، دام را در یک وضعیت تعادل منفی انرژی مواجه میسازد (شکل 1).
(شکل 1) در این حالت دام مستعد بسیاری از اختلالات متابولیک نظیر کتوز، کبد چرب، تب شیر، جابهجایی شیردان و جفتماندگی خواهد بود.
بیماری کتوز (استونمیا) یک اختلال متابولیکی مرتبط به افزایش تقاضای گلوکز درگاوهای شیری است که بهطور معمول 2 تا 7 هفته بعد از زایش رخ میدهد و باعث زیانهای اقتصادی نظیر افزایش هزینههای درمان، کاهش شیر تولیدی، اختلال در بازدهی تولید مثل و افزایش حذف دامها به دامدار میگردد. نیاز بالا به گلوکز در اوایل شیردهی جهت سنتز لاکتوز و چربی شیر (از طریق تأمین (NADPH و از طرفی کاهش جذب گلوکز به علت کاهش خوراک مصرفی باعث هایپوگلایسمی میشود، سیستم متابولیک بدن برای تأمین این کسری انرژی، به ذخایر چربی بدن روی میآورد لذا بافت چربی به شکل اسیدهای چرب غیراستریفه (NEFA) بسیج میشوند (شکل 2)، این اسیدهای چرب به کبد منتقل شده و در آنجا طی کاتابولیسم به اجسام کتونی نظیراستون، استواستات و بتاهیدروکسی بوتیرات تبدیل میشوند در این حالت علائم کتوز بروز میکند، همچنین تجمع اسیدهای چرب منجر به بروز کبد چرب میشود و توان کبد را برای گلوکونئوژنز کاهش میدهد که این خود بیماری کتوز را تشدید میکند.
مکانیسم عمل GL-PART 100
مونوپروپیلن گلایکول1 (MPG) یک ترکیب گلوکوژنیک (آنتی کتوژنیک) است که با خوراندن آن به دام، بخشی از آن در شکمبه به پروپیونات متابولیزه می شود، بخشی دیگر از تخمیر شکمبه ای گریخته و جذب می شود و از طریق جریان خون به کبد رسیده و در آنجا ابتدا از طریق مسیر لاکتالدهاید و متعاقب آن اکسیداسیون به لاکتات تبدیل می شود که نهایتاً لاکتات از طریق گلوکونئوژنز به گلوکز تبدیل می گردد. استفاده از این ترکیب گلوکزساز با تغییر واکنش های متابولیسمی بدن و افزایش ترشح انسولین، مانع از فعالیت آدنیلات سیکلاز در بافت چربی می شود. لذا تجزیه بافت چربی کاهش می یابد. بنابراین از افزایش غلظت NEFA خون (شکل 3) و تجمع آنها در کبد و تولید اجسام کتونی جلوگیری به عمل می آید. همه این اثرات در نهایت موجب کاهش وقوع کتوز و کبد چرب خواهند شد. مطالعات نشان داده اند که اضافه کردن پروپیلن گلایکول به جیره در دوره انتقال باعث افزایش معنی دار تولید پروپیونات در شکمبه می شود (در مقایسه با افزایش سهم کنسانتره جیره) که این پاسخ بیشتر انسولین در خون را سبب می شود.
شکل 3- مکانیسم عمل GL-Part 100
مقایسه با سایر پیش ساز های گلوکز
علاوه بر پروپیلن گلایکول، دو ترکیب گلیسرول و پروپیونات کلسیم دو پیش ساز مهم گلوکز ساز در محصولات تجاری مورد استفاده میباشند. مطابق تحقیقات انجام شده گلیسرول که از محصولات فرعی ساخت بیودیزل است، قابلیت تبدیل شدن به گلوکز را دارد اما اگر مقادیر آن در هر کیلوگرم ماده خشک جیره بیش از 2 تا 4 گرم افزایش یابد میتواند تولید اجسام کتونی را تشدید کند. با این حال، بسیاری از محصولات موجود دارای مقادیر بیش از دامنه توصیه شده گلیسرول میباشند که میتواند اثرات سوء داشته باشند. از طرفی تحقیقات نشان میدهند که پروپیونات کلسیم در غلظتهای بالا قادر است اثرات خود را اعمال کند این در حالی است که غلظتهای بالاتر این ترکیب سبب کاهش pH محتویات شکمبه شده که خود فرآیند تخمیر را مختل میکند.
تأثیر GL-PART 100®بر گاوهای شیری
GL-Part 100 ® حاوی ترکیبات پیش ساز گلوکز است که به سرعت طی فرآیند گلوکونئوژنز در بدن به گلوکز تبدیل میشود لذا تغذیه آن به گاوها 21 روز قبل تا 21 روز پس از زایش سبب بهبود تعادل انرژی و حفظ سطح ایدهآل گلوکز خون در گاوهای نزدیک زایش شده و در نتیجه آن اختلالات کتوز و کبد چرب کاهش مییابد.
اثرات بر سیستم متابولیک:
- افزایش سطح گلوکز خون
- افزایش سطح انسولین خون
- کاهش سطح اسیدهای چرب غیر استریفیه
- کاهش سطح کتون بادیها
- بهبود تعادل در هورمونهای جنسی و حفظ عملکرد صحیح تخمدانها
GL-Part 100® حاوی 60 درصد ماده مؤثر مونوپروپیلن گلایکول میباشد و نسبت به محصولات مشابه خود از مزایای زیر برخوردار است:
نوع محصول | گلیسرول | ماده موثر | پروپیلن گلایکول | سرانه مصرف (گرم) |
---|---|---|---|---|
GL-Part 100 | ندارد | بیشتر | 60 | 100 |
محصولات مشابه | دارد | کمتر | <40 | 250-300 |
سیستم مدیریت کیفیت و کنترل محیط زیست
- مدیریت کیفیت و سیستم ایمنی خوراک تحت گواهینامه ایزو 9001 نسخه ی 2000 و FAMI QS
- تضمین کیفیت و سلامت کلیهی محصولات از طریق سیستم HACCP
- پایبندی به اهداف اساسی در زمینه کنترل ریسک و بهبود مستمر فرآیندهای تولیدی و رعایت الزامات زیستمحیطی
فرمولاسیون و آنالیز مواد اولیه
- بهینه سازی عملیاتی بر پایه ی جداول استاندارد مواد اولیه و استانداردهای فرمولاسیون محصولات مطابق با شرایط هر محصول
- استفاده از کارشناسان مجرب در زمینه فرمولاسیون، تولید، کنترل کیفی و اصول فنی در خط تولید
- پاسخگوبی سریع جهت دستیابی به برتری فنی و اقتصادی، استفاده از خرد جمعی و انجام خدمات صادقانه
- تعامل با مشتریان جهت پاسخگویی سریع به نیازهای بازار
- بهره مندی از جدیدترین دانش روز دراستفاده از مواد اولیه شامل سوابق آزمونها و منابع متعدد اطلاعات
- همکاری با آزمایشگاههای معتبر از جمله آزمایشگاه معروف IDAC در فرانسه
- نظارت دائم بر بازارهای مواداولیه و تغییرات تکنولوژیکی مربوطه
دستورالعمل
- گروه های دامی هدف: گاوهای شیری دوره انتقال
- سرانه مصرف: : 100 گرم
- نوع بسته بندی: کیسه 25 کیلوگرمی
- شکل محصول: پودر
- زمان مصرف: سه هفته قبل تا سه هفته بعد از زایش
- مدت انقضا: 12 ماه
- شرایط نگهداری: در جای خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری گردد