- ممانعتکننده از رشد کپک در قارچ
- خارج کردن توکسینهای قارچی از دسترس دستگاه گوارش
- بهبود سلامت و عملکرد حیوان
- افزایش بهرهوری اقتصادی گله
- بهبود رشد
- بهبود عملکرد سیستم ایمنی
- کلیه مایکوتوکسین ها را هدف قرار می دهد.
- مقاوم در برابر فرآیندهای مختلف تولید خوراک (از جمله دمای بالا).
- مقاوم در طول فرآیند هضم (از جمله pH های مختلف).
- مایکو توکسین بایندری مطمئن و قوی.
- فرآیند جذب سایر مواد مغذی را مختل نمی کند.
- حفظ ایمنی و خلوص در صورت ذخیره سازی طولانی مدت.
- تایید شده از نظر علمی.
مقدمه
مایکوتوکسینها متابولیتهای ثانویه حاصل از فعالیت کپکها ( از گروه قارچها) محسوب میشوند که با تأثیر بر سلامت دام منجر به علائمی مانند کاهش مصرف خوراک، کاهش رشد، تضعیف سیستم ایمنی، افزایش سلولهای سوماتیک شیر، اختلالات عصبی، کاهش بازده تولیدمثل و در نهایت کاهش بهرهوری میگردند. تاکنون حدود 400 نوع مایکوتوکسین مختلف شناسایی شدهاند که تقریباً 30 نوع آنها دارای اثرات سمی بر دامها و پرندگان اهلی هستند. در واقع ماهیت اثرات سمی آنها به منشأ قارچ، ساختار شیمیایی و غلظت آنها در مواد خوراکی بستگی دارد. به هر حال این ترکیبات در غلظتهای بسیار پایین دارای اثرات قابلتوجهی بر سلامت دامها میباشند. مایکوتوکسینها از سه گروه قارچی نظیر آسپرژیلوس، فوزاریوم و پنیسیلیوم تولید میشوند که میتوانند در شرایط مساعد محیطی (از نظر دما، رطوبت و دسترسی به مواد غذایی) رشد و تکثیر یابند. شش گروه مهم مایکوتوکسینهایی که در مواد غذایی دامها تولید میشوند شامل آفلاتوکسین، تریکوتسن، فومونیزین، زیرالنون، اکراتوکسین و ارگوت آلکالوئید میباشند که دارای اثرات سینرژیستی بر روی یکدیگر بوده و سبب غیرقابل دسترس کردن مواد مغذی خوراکها میشوند.
راهکارهای کاهش تولید و اثرات مایکوتوکسینها
دو راهکار جهت جلوگیری از تولید و اثرات مایکوتوکسینها در خوراک وجود دارد. راهکار اول، جلوگیری از رشد عوامل تولید کننده مایکوتوکسینها میباشد، در این حالت میتوان با استفاده از مواد آلی شرایط رشد کپکها را در مواد خوراکی مختل نمود. مطابق گزارشات موجود استفاده از نمک اسیدهای آلی با کاهش pH، شرایط را برای رشد قارچها به شدت محدود میکنند. به هر حال امکان مهار رشد تمامی قارچها با این روش وجود ندارد، بنابراین استفاده از یک راهکار تکمیلی جهت ممانعت از اثرات مایکوتوکسینهای تولید شده ضروری است. یکی از اصلیترین راهکارهای کاهش اثرات مایکوتوکسینها، استفاده از ترکیبات جاذب مایکوتوکسین میباشد، که در نتیجه آن جذب توکسینها از دستگاه گوارش کاهشیافته و مانع ورود این ترکیبات به خون و نهایتاً سایر ارگانهای بدن می شود.
کپکها در صورت مساعد بودن شرایط محیط زندگی از نظر دما، رطوبت و وجود اکسیژن سریعاً بر روی مواد خوراکی رشد و تکثیر میشوند و مقادیر زیادی توکسین تولید میکنند که برای دامها سمی بوده و برای سمزدایی وارد کبد میشوند و در آنجا تجمع یافته و اثرات مخرب خود را اعمال میکنند. این محصول تجاری ID’ AFIX® علاوه بر ترکیبات ضد قارچ شامل اسیدهای آلی جهت مهار رشد قارچ آسپرژیلوس و آفلاتوکسینهایی نظیر B1، B2، G1 و G2 دارای ترکیبات جاذب مایکوتوکسینها با ساختار هسته رسی میباشند که با جذب توکسینهای قطبی خوراک در طول کل دستگاه گوارش آنها را دفع میکند. لذا از ورود چنین ترکیبات سمی به بدن و محصولات دامی ممانعت میشود.
ID’ AFIX® در تماس با شیره گوارشی به صورت کمپلکسی نامحلول و پایدار عمل میکند و همراه با مدفوع دفع میشود.
مکانیسم عمل ID’ AFIX®
1. نمک اسیدهای آلی با نامساعد ساختن شرایط رشد و تکثیر طیف وسیعی از قارچها و کپکها را بر روی مواد خوراکی مراحل انبارداری محدود میکنند. بعلاوه کاهش pH ظرفیت جذب توکسینها را توسط ترکیبات جاذب توکسین نظیر فیلوسیلیکاتها به میزان زیادی افزایش میدهند. از این گذشته اسیدهای آلی از طریق دستگاه گوارش بدون هیچ اثر مضری به عنوان منبع انرژی قابل جذب خواهند بود.
2. ساختارهای رسی فیلوسیلیکاتی با شکل مولکولی لایه لایه خود، سبب به دام انداختن مایکوتوکسینها میشوند. وجود ساختارهای رسی ویژه در محصول در حضور نمک اسیدهای آلی به شکل قطبی در آمده که سبب افزایش بازده جذب توکسین های قارچی می شود.
اجزاء ID’ AFIX®
نوع ترکیب | عمل |
---|---|
سدیم فورمیات | پیشگیری از رشد و تکثیر کپک ها |
سدیم دی استات | پیشگیری از رشد و تکثیر کپک ها |
کلسیم پروپیونات | پیشگیری از رشد و تکثیر کپک ها |
سدیم کلراید | پیشگیری از رشد و تکثیر کپک ها |
ترکیبات رسی (کلینوپتیلولیت و سپیولیت) | جاذب مایکوتوکسین ها |
کربنات کلسیم | مواد حامل |
سیستم مدیریت کیفیت و کنترل محیط زیست
- مدیریت کیفیت و سیستم ایمنی خوراک تحت گواهینامه ایزو 9001 نسخه ی 2000 و FAMI QS
- تضمین کیفیت و سلامت کلیهی محصولات از طریق سیستم HACCP
- پایبندی به اهداف اساسی در زمینه کنترل ریسک و بهبود مستمر فرآیندهای تولیدی و رعایت الزامات زیست محیطی
فرمولاسیون و آنالیز مواد اولیه
- بهینه سازی عملیاتی بر پایه ی جداول استاندارد مواد اولیه و استانداردهای فرمولاسیون محصولات مطابق با شرایط هر محصول
- استفاده از کارشناسان مجرب در زمینه فرمولاسیون، تولید، کنترل کیفی و اصول فنی در خط تولید
- پاسخگوبی سریع جهت دستیابی به برتری فنی و اقتصادی، استفاده از خرد جمعی و انجام خدمات صادقانه
- تعامل با مشتریان جهت پاسخگویی سریع به نیازهای بازار
- بهره مندی از جدیدترین دانش روز دراستفاده از مواد اولیه شامل سوابق آزمایشاتی و منابع متعدد اطلاعات
- همکاری با آزمایشگاه های معتبر از جمله آزمایشگاه معروف IDAC در فرانسه
- نظارت دائم بر بازارهای مواد اولیه و تغییرات تکنولوژیکی مربوطه
- توصیهها:
- در طول دورههایی که خطر آلودگی قارچی مواد خوراکی زیاد است (فصلهای تابستان، بهار و پاییز) استفاده از این محصول توصیه میگردد. همچنین اگر غلات در شرایط بد آب و هوایی برداشت شوند استفاده ازID’ AFIX ® جهت رفع آلودگی قارچی مؤثر خواهد بود.
- گروه های دامی هدف:
- گوسالهها و سایر دامهای جوان جهت جلوگیری از اختلالات گوارشی
- دامهای مولدی که دچار مشکلات تولید مثل ناشی از مصرف خوراکهای آلوده شدهاند. (کاهش باروری، پرولاپس رحم، هایپرتروفی بافتهای تولیدمثلی و ... از علائم مصرف خوراکهای آلوده به مایکوتوکسینها میباشند).
- سرانه مصرف: : ۱-۱/۵ کیلوگرم در یک تن خوراک
- نوع بسته بندی: کیسه 25 کیلوگرمی
- شکل محصول: پودر
- مدت انقضا: 12 ماه